Tente Bakımı Nasıl Yapılır ?
Tente, bakım gerektirmeyen, su ve ışık etkilerine karşı dayanıklı akrilik, pamuk veya polyester iplikten dokunan kumaşlardan üretildiği için temizlik gerektirmez. Ancak otomatik tente modelleri için bakım ve temizlik son derece önemlidir.Birçok alanda kullanılabilen ve kullanıldığı alanlara farklı bir hava katmasına ek olarak olumsuz hava koşullarına karşı koruyan tenteler, temizlik ve bakımları zamanında ve periyodik şekilde yapıldığında daha uzun ömürlü olurlar.
Tente Bakımı Nasıl Yapılmalıdır ?
Tente bakımı, sadece temizlik olarak düşünülmemelidir. Özellikle otomatik tente modellerinde bakım ihtiyacı daha fazla gerekir. Mekanizmanın bakımı, tente kumaşının bakımı ve temizliği gibi işlemler, düzenli olarak yapılmalıdır.Otomatik tenteler, elektrostatik toz boya ile fırınlanarak boyanır. Bu nedenle genellikle firmalar, solma ve renk değişimine karşı 5 yıl garanti verirler. Ancak daha uzun ömürlü olabilmesi açısından bakımlarının doğru şekilde yapılması gerekir.Kumaş yüzeyinin temizlenmesi ve toz, toprak gibi olumsuzluklara karşı temizlenmesi özellikle mevsim geçişlerinde yapılması gereken bir işlemdir.Alüminyum profillerle ayakta duran tente sistemlerinin profil bölümü, bazen toz ya da yağmur gibi olumsuzluklar yüzünden rengini yitirebilir. Bu tip durumlarda cila kullanılarak bakımı yapılabilir.
Tente Temizliği Nasıl Yapılır ?
Tente bakımı kadar temizliğini yapmak da önemli bir ayrıntıdır. Zaman içerisinde olumsuz hava koşullarından etkilenerek kirlenebilen tentelerin temizliği için doğru malzemelerle periyodik şekilde bakım yapmanız, daha uzun ömürlü bir tente kullanımı sağlayacaktır.Tente temizliği için ılık, sabunlu su kullanabilirsiniz. Bir fırça yardımı ile tente kumaşı ve alüminyum profilleri temizleyebilirsiniz.Bu şekilde bir temizliği periyodik olarak yaparsanız, tenteniz hem daha uzun ömürlü olur hem de hava koşullarının yaratacağı olumsuz etkilerden daha az zarar görürler.
Pergola Tente Temizliği Nasıl Yapılır ?
Pergola sistemlerinin bakımı, normal tente sistemlerine göre biraz daha dikkat gerektiren bir işlemdir. Özellikle ahşap pergolalarda aseton ya da benzeri yağ çözücülerin kullanılmamasına özen gösterilmelidir. Kimyasal içeren bu ürünler, sisteme zarar verir.Pergola sistemleri temizliğinde de yine ılık su ve sabun kullanılmalıdır. Ancak temizlik yaparken 30 cm. uzaklıktan suyun püskürtülmesi, olası kazaların önüne geçmek ve daha iyi bir temizlik sonucu elde etmek adına önemlidir.Ahşap pergola tente sistemi bakım ve temizliği konusunda uzman bir firmadan destek almanız, sistemin zarar görmesini engelleyerek daha uzun vadede kullanmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle bakım ihtiyaçlarını kendiniz karşılamak yerine alanında uzman bir firmadan destek almanız çok daha sağlıklı olacaktır.
Branda Nasıl Temizlenir ?
Tenteler arasında geniş bir kullanım alanına sahip olan brandaların da periyodik olarak temizlik ve bakıma ihtiyacı vardır.Eğer kendiniz temizliğini yapacaksanız, bir kovanın içerisine branda temizleyici koyun ve yumuşak fırça ile brandanızı temizleyin. Elinizde basınçlı su imkanı varsa branda temizliğini bununla yapmanız daha etkili sonuç verecektir.